Uredbe

Up

UREDBA
O KOEFICIJENTIMA ZA OBRAČUN I ISPLATU PLATA ZAPOSLENIH U JAVNIM SLUŽBAMA

("Sl. glasnik RS", br. 44/2001, 15/2002 - dr. uredba*, 30/2002, 32/2002 - ispr., 69/2002, 78/2002, 61/2003, 121/2003, 130/2003, 67/2004, 120/2004, 5/2005, 26/2005, 81/2005, 105/2005, 109/2005, 27/2006, 32/2006, 58/2006, 82/2006, 106/2006, 10/2007, 40/2007, 60/2007, 91/2007, 106/2007, 7/2008, 9/2008, 24/2008, 26/2008, 31/2008, 44/2008 i 54/2008)

Član 1

Ovom uredbom utvrđuju se koeficijenti za obračun i isplatu plata zaposlenih, i to:

1) u javnim službama koje se finansiraju iz budžeta Republike Srbije, autonomne pokrajine i jedinica lokalne samouprave;

2) u javnim službama koje se finansiraju iz doprinosa za obavezno socijalno osiguranje;

3) u organizacijama obaveznog socijalnog osiguranja.

Član 2

Za obračun i isplatu plata zaposlenih iz člana 1. ove uredbe, primenjuju se sledeći koeficijenti:

.

Tabela koeficijenata

KOMPLETAN TEKST UREDBE

7. U kulturi:

Poslovi direktora, odnosno upravnika centralnih ustanova

25,30

Poslovi direktora ustanove koja obavlja poslove od interesa za Republiku i zamenika direktora i sekretara centralnih ustanova

23,20

Poslovi savetnika: bibliotekara, bibliografa, arheografa, informatičara, informatora, programera, konzervatora, arhiviste, filmskog arhiviste, etnologa, arheologa, pravnika, ekonomiste, kustosa, arhitekte, akademskog slikara, fiziko-hemičara, građevinskog inženjera, grafičkog dizajnera, biologa, šumara, prostornog planera (VII stepen stručne spreme i odgovarajuće stručno zvanje ili doktorat nauka)

22,40