КУЛТУРА, ШТА ТО БЕШЕ???????

Министарство културе
Вукици Килибарда, секретар

Поштована Вукице,

У очекивању потписивања Анекса ПКУ, који вероватно неће да се деси, гледамо и чујемо најаве исплата просвети, здравству...... као и повећање плата али запосленима у култури следи опет 2015.година. Страшан је то осећај који може да се прелије у један бунт.

Састанк који смо тражили да нам закажете у Министарству финансија и са Премијером РС, такође нити је заказан, а како стоје садашње околности до њега неће ни доћи?! Велики је проблем око обрачуна плата, по ко зна који пут скрећемо пажњу да ми немамо сатницу, да су елементи плате коефицијент пута цена рада, а не прерачун на сате тако да запослени уопште не може да зна колика му је плата, Дешава се да се исплате разликују и по неколико хиљада динара. Сматрамо да се тај фамозни програм Искре што пре укине, по том програму запослени ће ускоро да врше доплату при исплати плата. Скрећемо Вам пажњу да се на локалу врше измене ПКУ за локалну самоуправу, те да се за исплату годишњег одмора не узима просек 12 месеци, него последњи месец који преходи годишњем одмору и тако даље и даље, можемо још да набрајамо али и то нема ефекта. Осећамо се напуштено од Министарства културе и то баш боли.

Желимо свима вама пуно среће, а нама како буде.

Самостални синдикат културе Србије
Драгана Ђорђевић