Вести

БРНАБИЋ СА СИНДИКАТИМА У КУЛТУРИ: ЦИЉ – ПОБОЉШАЊЕ УСЛОВА РАДА РАДНИКА У КУЛТУРИ

18.10

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је, након јучерашњег састанка са представницима репрезентативних синдиката у култури, да обе стране имају исти циљ – а то је побољшање услова рада радника у култури у Србији.

Брнабић је рекла да је један од приоритета рада Владе Србије очување области културе како би се наше знаменитости и богатство сачували за будуће генерације, пренела је Влада у саопштењу.

Она је напоменула да је влада спремна да помогне радницима у култури и да ће се разговори наставити наредне недеље, након интерних консултација чланова синдиката.

Представници синдиката културе, на челу са председницом Самосталног синдиката културе Србије Драганом Ђорђевић, како се додаје у саопштењу, истакли су да су увек за решавање отворених питања кроз разговор и дијалог.

Уметници и културни радници више пута су организовали протесте испред Владе Србије и Министарства културе, између осталог, са захтевима за правовремено расписивање конкурса и спречавање злоупотребе буџета кроз противправно додељивање средстава кроз дискрециони фонд.